New Arrivals en Ander Importnieuws

Beste

Ondanks de quarantaine en algehele malaise in de horeca gaat Chabrol rustig door met zijn importwerkzaamheden.

Ook de wijnboeren hebben onze steun nodig. Bovendien we willen onze fanatieke particuliere klanten natuurlijk van verse waar blijven voorzien.

Gelukkig is zojuist een eerste pallet van Domaine Padié binnengekomen: zwoele, spannende en hoogst verteerbare biodynamische wijnen uit de Roussillon. Vooral de instappers van dit domein doen het ontzettend goed bij de BBQ, dus die hebben we meteen Wijnen van de Maand gemaakt en 10% kortinggegeven.

Scroll naar beneden om meer te lezen over Jean-Philippe Padié!

 

Daarnaast hebben we goed nieuws over Alexis Hudon (Loire, Frankrijk) en Joao Tavares de Pina (Dao, Portugal)! Van beide wijnmakers hebben we prachtige nieuwe wijnen en jaargangen mogen proeven, en vol enthousiasme meteen besteld.

Je kunt de komende maanden uitkijken naar onder andere ‘Groseille’ 2019 van Alexis (direct-press Gamay de Bouze, gaat gegarandeerd een hit worden) en fantastische witte én oranje ‘Rufia’ wijnen van Joao.
Daarop wachten is overigens makkelijker dan je denkt, want we hebben bij beide heren op de valreep wat extra voorraad van lang uitverkochte publieksfavorieten kunnen lospeuteren. Stapels ‘Tretas’, ‘Matousé’en ‘Ca Claque’, op weg naar de VS en vakkundig onderschept door Chabrol! Althans, onderschept: de Amerikaanse markt zit op slot en orders worden gecanceld, en met zulke krap gealloceerde wijnen heet dat geluk voor andere importeurs.

Meer dan genoeg lekkers dus, deze maand bij Chabrol.

À la vôtre!

 

WIE BINNEN DE RING WOONT EN VANDAAG VÓÓR 15:00 BESTELT, KRIJGT ZIJN WIJN VANDAAG NOG GELEVERD!

Bestel via onze WEBSHOP of met een mailtje naar bestelling@chabrolwines.com.

 

 

Wijnen van de Maand -10%

‘La Tourbillon de la Vie’ Macabeu 2019

Fris en energiek Zuid-Frans wit, geweldige balans tussen rijpe aroma’s en drogend mineraal mondgevoel. Zal in de komdende maanden meer nootachtige, romige en kruidige tonen ontwikkelden. Het stenige mondgevoel en de zoute afdronk in combinatie met zonnige aroma’s maken dit een geweldige begeleider van gegrilde vis en zeevruchten.

De hele maand van 14,99 voor 13,49!

 

‘La Tourbillon de la Vie’ Rouge 2018

Rijpe en aromatische Grenache vol zwarte en rode bessen, wilde kruiden en specerijen. In de mond warm en mondvullend maar schijnbaar gewichtloos. Zachte tannines, zwoel maar energiek, flinke glou-factor. Heerlijk met een zeer licht gekoeld naast een warme grill met lamsvlees, varkensvlees of worstjes.

De hele maand van 14,99 voor 13,49!

 

 

Domaine Padié (Roussillon)

Jean-Philippe Padié komt oorspronkelijk uit de Zuidwest, maar groeide op in de Bourgogne.

Tijdens zijn studie agronomie in Montpellier proefde hij de natuurlijke wijnen van Gerard Plageoles en was meteen geïnspireerd om zelf wijnmaker te worden.

 

Na zijn werk bij Mas Amiel en meer in het bijzonder Domaine Gauby, zette hij een eigen domein op in de buurt van het dorp Calce, Roussillon. Het gebied rond Calce is inmiddels uitgegroeid tot een broeinest van individualistische biodynamische vignerons, met mensen als Tom Lubbe (Matassa), Thomas Theybert (Horizon), Olivier Pithon en Padié zelf die allen op een steenworp afstand werken van hun mentor,Gerard Gauby.

Hier, over een mozaïek van terroirs voortgebracht door breuklijnen tussen het leistenen massif van de Pyreneeën en de kalksteen van Corbières, heeft Jean-Philippe zijn oorspronkelijke 6,5 hectare bezit inmiddels uitgebouwd tot 15 hectaren wijngaard. Deze zijn verspreid over 30 verschillende percelen op bodems variërend van kalksteen, mergel, schist en graniet, allen doorspekt met aromatische wilde kruiden en gegeseld door de koele Tramontane en Marin winden.

Padié beschrijft zijn werk in deze wijngaarden als intuïtief, met technieken en behandelingen uit debiodynamica en agronomie en de maankalender als metronoom. In de kelder probeert hij de natuur niet in de weg te staan en laat inheemse gisten hun fermentaties doen (in betonnen tanks, inox of oude eiken vaten) zonder oenologische toevoegingen. Het zwavelgebruik is minimaal en niet-systematisch, beperkt tot een toefje bij bottelen voor de vroegdrinkende wijnen en tijdens de elevage voor de vins de garde.

Deze aanpak, samen met het gevarieerde en hooggelegen terroir van de wijngaarden, levert ruige maar precieze, aromatisch donkere maar uiterst verteerbare wijnen op. De eerste aankomsten zijn de gekochte vins de soif genaamd ‘Tourbillon de la Vie’, de funky rode ‘Petit Taureau’ en de diepe, diepe maar schijnbaar gewichtloze rode topwijn ‘Ciel Liquide’. Over een paar maanden verwachten we ook Padié’s beroemde witte ‘Fleur de Cailloux’ en ‘Cuvée Milouise’ binnen te krijgen.